Postup přípravy receptu Krůtí roláda s vepřovým:
Krůtí prsa vykostíme, upravíme na plát na naklepeme. Okraje odřízneme tak, aby vznikl obdélník a společně s vepřovým je umeleme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme. Žampióny oloupeme, nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky, obojí přidáme ke slanině a necháme podusit. Pak směs přidáme k mletému masu. Rohlík nakrájíme na kolečka a namočíme v mléce. Lehce ho vyždímáme a přidáme k mletému masu. Směs okořeníme, osolíme, přidáme vejce a dobře promícháme. Plát krůtího osolíme a potřeme masovou směsí. Svineme do rolády a převážeme ji nití. Na pekáči rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran opečeme. Pak ji podlijeme trochou horké vody a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu za občasného podlévání a přelévání výpekem. Občas potřeme roládu rozpuštěným máslem. Když je roláda upečená dozlatova, vyjmeme ji a výpek doplníme zbylým máslem a krátce povaříme.
Roládu podáváme nakrájenou na plátky s bramborami přelitými výpekem.