Postup přípravy receptu Krůtí roláda v listovém těstě:
Začínáme výběrem vhodného kusu krůtího masa - mělo by být celistvé, aby se z něj dal dobře připravit plát na roládu. Krůtí prsa vodorovně nařízneme, jakobychom je chtěli dělit na dva "ploché" kusy, ale nedokrojíme. Maso rozevřeme a pokud se nám zdá plát ještě dost silný, zkusíme ještě nakrojit oba díly z druhé strany. Maso na folii lehce naklepeme (můžeme také přes mikrotenovou folii, protože se tak jemné krůtí maso méně poškodí) a snažíme se, aby vznikl jednolitý tenký plát. Pokud se nám někde roztrhne, není to tragedie, protože celá roláda se nakonec ještě balí do listového těsta. Maso z obou stran posolíme a opepříme - opět se nám bude lépe obracet, pokud leží na folii. Potom jej poklademe plátky šunku a na ně plátky sýra. Točený salám oloupeme, podélně rozpůlíme a položíme do středu masového plátu. Potom masovou roládu zabalíme co nejpevněji, pomáháme si opět fólií. Dáme ji na chvíli do chladna a na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto. Snažíme se vytvořit obdélníkový plát, kde delší strana je o něco větší než délka připravené krůtí rolády. Masovou roládu si přeneseme na plát listového těsta , umístíme ji doprostřed, okraje listového těsta nejdříve přeložíme přes konce rolády a potom celou masovou roládu do listového těsta zabalíme. Pečící plech vymastíme (stačí jen o málo větší prostor než zabere roláda), roládu v listovém těstě na plech opatrně přeneseme (pomáháme si utěrkou stejně jako u jablečného závinu). Vidličkou si rozšleháme vajíčko a roládu jím potřeme. Dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme. Roláda je hotová asi za 25 až 30 minut - záleží na velikosti. Podáváme ji s bramborem - na obrázku jsou to tzv. petrželkové brambory (horké brambory se smíchají s drobně nakrájenou zelenou petrželí a kouskem syrového másla).