Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí steak se žampiónovým přelivem, pečené brambory s pažitkou :
300 g krůtích prs
| kousek bazalky
| kousek petržele
| 50 g žampionů
| 5 g mouka pšeničná hladká
| 50 ml olej olivový
| pažitka poříční
| 1 rajče
| 1/2 salát hlávkový
| 100 g okurky salátové
| 2 žluté papriky
Postup přípravy receptu Krůtí steak se žampiónovým přelivem, pečené brambory s pažitkou :
Část oleje smícháme s drcenou bazalkou a posekanou celerovou natí, směsí potřeme plátek masa a necháme alespoň hodinu odležet. Žampióny oloupeme a překrájíme na menší kousky. Maso z obou stran opečeme na teflonové pánvi, podlijeme, přidáme žampióny a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme a udržujeme na teple. Mouku smícháme s malým množstvím vody, zahustíme jí šťávu z masa a prováříme alespoň 10 minut. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na plech, potřeme olejem, posypeme kmínem a pečeme v rozehřáté troubě. Upečené brambory sypeme sekanou pažitkou. Na talíři připravíme zeleninovou oblohu, přidáme brambory a krůtí steak, který lehce přelijeme žampiónovým přelivem.
Fotky receptu Krůtí steak se žampiónovým přelivem, pečené brambory s pažitkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!