Postup přípravy receptu Krůtí stehna gigots de dinde:
Krůtí stehna omyjeme, osušíme a potřeme pepřem a solí. Slaninu nakrájíme na kostičky a zvolna rozškvaříme v kastrolu. Přilijeme olej, rozehřejeme a stehna na něm ze všech stran opečeme. Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kostičky. Celer oloupeme a drobně pokrájíme. Petrželku omyjeme, osušíme a posekáme. Všechny přísady dáme do kastrolu a za stálého míchání krátce osmahneme. Přilijeme červené víno, přikryjeme poklicí a dusíme namalém ohni asi 90 minut. Asi v půli dušení přilijeme smetanu a stehna potřeme kysanou smetanou. Hotová stehna vyjmeme. Maso po částech odkrajujeme od kosti a ukládáme na hlubokou, předehřátou mísu. Dušenou zeleninu dokořeníme podle chuti a obložíme s ní maso. Omáčku podáváme zvlášť.
Fotky receptu Krůtí stehna gigots de dinde:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!