Postup přípravy receptu Krůtí stehýnka s tomatovým sosem:
Rozmražená stehna vložte do úzkého hrnce, zalijte vodou a nechte přejít varem . Přidejte zelené části bylin, osolte a opepřete. Vařte pod pokličkou do změknutá. Poté maso vyjměte a trochu ochlaďte. Cibuli, pórek a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Rajčata spařte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtky a zbavte semen. Kořenovou zeleninu poduste na másle, přidejte rajčata a čtvrt litru vývaru z krůty. Omáčku 10 minut vařte při mírné teplotě, ochuťte solí, pepřem, cukrem. Krůtí stehna osušte a poprašte moukou. V horkém oleji opečte do zlatova. Omáčku podávejte v omáčníku. Jako přílohu použijte rýži, těstoviny či míchaný salát, pijte bílé víno. Dobrou chuť!