Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Krůtí závitky ve vinné omáčce:
0,5 kg krůtích prsíček
| 100 g mrkve
| 100 g špenátového protlaku
| dle chuti: bazalka
| dle chuti: sůl a pepř
| 40 g másla (nebo kvalitní olej)
| 1,25 dl suchého bílého vermutu
| 1 polévková lžíce pikantní hořčice
| 2 dl kysané smetany
| 1 dl zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Krůtí závitky ve vinné omáčce:
Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády. Opečeme na másle, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a vermutem a dusíme. Podléváme vývarem nebo horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme hořčici smíchanou se smetanou a mírně provaříme. Roládu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.
Fotky receptu Krůtí závitky ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!