Do teplé uvařené rýže nishiki vmícháme kokosový sirup a namočenými dlaněmi tvarujeme pravidelné válečky, na které klademe tenké plátky různých druhů ovoce (pomeranče, ananasu aj.).
A můžeme si připravit želé. Do vařící vody s agarem vsypeme cukr, opět přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku. Dochutíme citronovou šťávou a nalejeme do formiček na led, které jsme vyložili sušenými třešněmi, brusinkami a na kousky nakrájenými švestkami a meruňkami. Nejlepší je, pokud si ovoce hodinu či dvě předem namočíme do vody, aby nebylo tuhé. Pro větší efekt můžeme část kantenu obarvit žlutým nebo červeným potravinářským barvivem. Po ztuhnutí kanten vyjmeme z formiček a ihned podáváme spolu s ovocným suši.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!