Na rozškvařené slanině zpěníme šalotku, přidáme sušené houby, které jsme hodinu předem namočili do studené vody, a po chvíli i na kousky nakrájená játra. Vše orestujeme a na závěr přidáme kousky šunky a masa, které jsme obrali z ořezků z polévky. Dochutíme muškátem, solí a pepřem a necháme zchladnout. Poté přisypeme nasekanou petržel a celou směs vmícháme do mísy k housce, kterou jsme předtím spojili s vyšlehanými žloutky s máslem. Na závěr zlehčíme bílkových sněhem a ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíky, které vaříme asi 15 minut. A pokud je zabalíme do kvalitní potravinářské fólie či alobalu, budou mít krásný tvar a nerozvaří se.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!