Svíčkovou převážeme provázkem, opepříme, osolíme, opečeme zprudka na oleji. Po zchladnutí odstraníme provázek, maso obalíme ze všech stran směsí z jemně nasekaných bylinek, cibulky, nastrouhaných žampionů, nakrájených sardelek, soli, pepře a citronové kůry. Ze směsi předtím pomocí látkového ubrousku vymačkáme vodu, aby nám listové těsto při pečení nepopraskalo. Maso poté zabalíme do plátu listového těsta, ozdobíme mřížkou a potřeme žloutkem. Pečeme 10 minut na 200 stupňů a poté na 120 do zlatova.
Těsně před podáváním si připravíme omáčku Bernais. Na horké vodní lázni šleháme vlažný silný vývar a žloutky. Až směs začne houstnout a vytvoří pěnu, za stálého míchání přilijeme kapku octa, trochu bílého vína, osolíme, opepříme a velmi opatrně přiléváme přepuštěné máslo. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme nasekaný estragon. Krémovou omáčku nesmíme přehřát, aby se nezačala srážet.
Jako přílohu si připravíme vařené brambory a na másle krátce orestovanou cuketu, kterou osolíme a ochutíme pepřem, dále na másle orestovanou karotku a hrášek, které rovněž dochutím solí, pepřem, ale také lehce osladíme.
Poté na talíře servírujeme plátky svíčkové spolu s omáčkou Bernais, bramborami a zeleninou.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!