Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou

fotka Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou:

1 kg hovězí svíčkové  | 1 kg listového těsta  |  čerstvé bylinky (petrželka, pažitka)  | 200 g žampionů  |  citrónová kůra  | 2 zelené cibulky  | 4 sardelky (sardelové řezy)  | 1 vajíčko na potření  | podle chuti a potřeby: sůl, pepř, olej  | Na omáčku Bernais  | 4 žloutky  | 2 dl suchého bílého vína  | 2 dl vývaru  | 200 g přepuštěného másla  |  sůl, bílý pepř  |  čerstvý estragon, vinný ocet  | Na přílohu: 1 kg malých brambor  |  mražený hrášek, čerstvá karotka, malé cukety  |  máslo, cukr, bílý pepř, sůl

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou:

Svíčkovou převážeme provázkem, opepříme, osolíme, opečeme zprudka na oleji. Po zchladnutí odstraníme provázek, maso obalíme ze všech stran směsí z jemně nasekaných bylinek, cibulky, nastrouhaných žampionů, nakrájených sardelek, soli, pepře a citronové kůry. Ze směsi předtím pomocí látkového ubrousku vymačkáme vodu, aby nám listové těsto při pečení nepopraskalo. Maso poté zabalíme do plátu listového těsta, ozdobíme mřížkou a potřeme žloutkem. Pečeme 10 minut na 200 stupňů a poté na 120 do zlatova.
Těsně před podáváním si připravíme omáčku Bernais. Na horké vodní lázni šleháme vlažný silný vývar a žloutky. Až směs začne houstnout a vytvoří pěnu, za stálého míchání přilijeme kapku octa, trochu bílého vína, osolíme, opepříme a velmi opatrně přiléváme přepuštěné máslo. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme nasekaný estragon. Krémovou omáčku nesmíme přehřát, aby se nezačala srážet.
Jako přílohu si připravíme vařené brambory a na másle krátce orestovanou cuketu, kterou osolíme a ochutíme pepřem, dále na másle orestovanou karotku a hrášek, které rovněž dochutím solí, pepřem, ale také lehce osladíme.
Poté na talíře servírujeme plátky svíčkové spolu s omáčkou Bernais, bramborami a zeleninou.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou:

Kuchařská pohotovost - Svíčková Wellington s omáčkou Béarnaise, bramborami a dušenou zeleninou
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Svíčková
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !