Použité suroviny receptu Kukuřičné škubánky se škvarky:
1 litr vody
| 250 g kukuřičné mouky
| 1-2 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl
| 150 g čerstvých škvarků
| dle potřeby: horké mléko
Postup přípravy receptu Kukuřičné škubánky se škvarky:
Kukuřičnou mouku nasypeme do vařící osolené vody s trochou oleje a za stálého míchání uvaříme. Kaši necháme chvilku na teplém místě odpočinout.
Mezitím rozpálíme škvarky. Polévkovou lžící, kterou namáčíme v oleji nebo v rozpuštěném sádle, tvoříme z uvařené kaše škubánky, klademe je do hlubokého talíře a před podáváním polijeme rozpuštěnými škvarky.
Kukuřičné škubánky jsou výborným samostatným pokrmem s hrnkem horkého mléka nebo se saláty z čerstvé zeleniny.
Mohou být i vhodnou přílohou k omáčkám, ale i k masitým i rybím pokrmům.
Fotky receptu Kukuřičné škubánky se škvarky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!