Postup přípravy receptu Kuřátko na paprikové omáčce:
Kuře důkladně očistíme, překrojíme na půl, osolíme a dáme na pekáček spolu s kouskem másla, přilijeme trochu vody a dáme zaklopené péci při 180 °C. V průběhu pečení kuřecí maso poléváme výpekem, popřípadě podléváme vodou a pečeme do měkka, před koncem pečení dopékáme odklopené, aby se nám vytvořila zlatavá kůrčička. V hrnci na oleji orestujeme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme lžíci sladké papriky, zalijeme 0,5 l vody, přidáme koření a kostku drůbežího vývaru a vše důkladně provaříme 20 minut. Hladkou mouku rozmícháme ve smetaně a nalijeme ji do vařící omáčky. Přidáme výpek z upečeného masa, chvíli provaříme, popřípadě dochutíme solí, přecedíme přes tenké sítko. Porce kuřete servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, či rýží mírně zalité smetanovo-paprikovou omáčkou.