Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřátko nadívané výbornou nádivkou:
asi 1100 g-1400 g velké celé kuře, včetně jater a drůbků
| 4 lžíce + 6 lžíc navíc olivového oleje
| 2 velké, nebo víc menších pórků nakrájených na 2,5 cm kousky
| 450 g měkkého pikantního salámu, nakrájeného na kostičky
| 4 lžíce nastrouhaného chutného sýra
| dle chuti: sůl a pepř
| 500 ml suchého bílého vína
| 3 lžíce sušeného červeného rybízu
| 3 lžíce piniových oříšků, nebo posekaných oloupaných mandlí
Postup přípravy receptu Kuřátko nadívané výbornou nádivkou:
Posolit a opepřit kuře uvnitř a zvenku. Na pánvi rozehřát 4 lžíce oleje do bodu kouře. Přidat pórek, játra a drůbky a smažit vše po 10-12 min. Vyndat játra a pórek do mísy a drůbky na destičku. Posekat drůbky a přidat je do mísy. Přidat salám a sýr, dobře vše promíchat, osolit a opepřit a zchladlou směsí naplnit kuře. Založit kuřeti křídla dozadu a svázat dohromady nohy. Je-li nutné tak uzavřít břišní dutinu špejlí, aby se zajistila nádivka. Na velkém pekáči rozehřát zbytek oleje do bodu kouře. Přidat kuře a osmažit jej do hněda na všech stranách, což potrvá asi 10 min. Přidat rybíz, víno, oříšky, nebo mandle a přivéct do varu. Snížit teplotu a pomalu dusit po 1 hodinu, přilévajíc více vína, je-li zapotřeby. Opatrně otáčet kuře každých 15 min. Opatrně vyjmout kuře, odsranit motouzek a naporcovat.
Fotky receptu Kuřátko nadívané výbornou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!