Vložil: | admin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře Calvados:
1 ks kuřete
| 3 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce Calvadosu (jablečná pálenka), dá se nahradit jiným alkoholem
| 500 g žampiónů
| 2 lžíce másla
| petrželka
| 100 g cibule šalotky
| sůl a pepř
| 200 ml cidre (francouzské slabé jablečné víno)
| 2 ks střední jablka
| 200 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Kuře Calvados:
Kuře rozdělíme na 8 porcí. Šalotky oloupeme a rozpůlíme.
Porce kuřete opečeme dozlatova v rozpáleném oleji, osolíme a opepříme. Přidáme šalotky a osmahneme, až zesklovatí. Přebytečný tuk slijeme. Kuře přelijeme calvadosem a flambujeme. Přidáme víno (Cidre), zakryjeme poklicí a necháme na středním plameni asi 30 minut dusit.
Žampiony nakrájíme na plátky. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a také nakrájíme na tenké plátky. Žampiony vložíme na rozpuštěné máslo a opečeme dozlatova, přidáme jablka a ochutíme solí a bílým pepřem. Porce kuřete vyjmeme a odložíme stranou.
Žampiony s jablky vložíme do výpeku, zalijeme sladkou smetanou a promícháme. Povaříme asi 5 minut podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do hotové omáčky opět vrátíme kuřecí maso a pokrm posypeme petrželkou.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Kuře Calvados:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!