Vložil: | saskijka |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře dopiaza:
3 lžíce oleje
| 8 porcí kuřete bez kůže
| 8 cibule malé rozpůlené
| 8 tobolek kardamonu
| 2 bobkové listy
| 4 hřebíčky
| 8 pepřů
| 3 chilli papričky sušené
| 2 cibule jemně nasekané
| 2,5 cm zázvoru posekaného
| 1 lžička koriandru mletého
| 1 lžička kmínu
| 1/2 lžičky kurkumy mleté
| 1 lžička chilli mletého
| 1/2 lžičky soli
| 120 ml vody
| 4 rajčata oloupaná a posekaná
Postup přípravy receptu Kuře dopiaza:
Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a nechte na něm změknout půlky cibulek. Vyjměte a dejte stranou.
Na zbylém oleji osmahněte bobkové listy, kardamon, hřebíček, chilli a pepř - zhruba 2 minutly.
Přidejte naseknaou cibuli, česnek a zázvor a smažte je dalších 5 minut.
Pak přidejte koření a sůl a smažte ještě 2 minuty.
Do pánve přidejte rajčata a vodu, duste cca 5 minut, dokud šťáva nezačne houstnout. Vložte do ní porce kuřete a vařte dalších 15 minut.
Přisypte uschované půlky cibulek a vařte ještě 10 minut, nebo dokud není kuře křehké.
Fotky receptu Kuře dopiaza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!