Vložil: | Madarona |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře dušené na červeném víně:
2 lžíce olivového oleje
| 8 kuřecích stehen i s kostí a kůží
| 1 červenou papriku, bez semínek, rozkrojenou na čtvrtiny
| 2 stroužky česneku, jemně nasekané
| 1 zelenou papriku, bez semínek, rozkrojenou na čtvrtiny
| 1 pórek, nakrájený na silnější kolečka
| 230 g šunky, nakrájené na kousky
| 1 lžičku sladké papriky
| 300 ml červeného vína
| 400 g konzervovaných loupaných krájených rajčat
| 1 lžíci rajčatového pyré
| 2 snítky čerstvého nebo ½ lžičky sušeného tymiánu
| sůl
| pepř
| K podávání:
| hrst jemně sekané zelené petrželky
Postup přípravy receptu Kuře dušené na červeném víně:
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. V pekáči nebo kastrolu s poklicí, který můžete dát do trouby, rozehřejte na plotně olej a při vyšší teplotě na něm ze všech stran dozlatova opečte kuřecí stehna. Pak je vyjměte.
Stáhněte plamen a pusťte se do paprik; pečte je za občasného otáčení dvě až tři minuty (do zlatohněda). Přidejte pórek i česnek; po dalších dvou nebo třech minutách vsypte šunku.
Zeleninu poprašte paprikou, po pár vteřinách vlijte víno a nechte vše pár minut mírně probublávat. Přidejte rajčata, pyré, tymián, dochuťte a promíchejte. Vložte opečená stehna; měla by být ponořená, takže podle potřeby přilijte vodu. Pak je dejte do trouby a zakryté duste asi hodinu, až omáčka zhoustne a maso bude měkké.
Podávejte posypané petrželkou.
Fotky receptu Kuře dušené na červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!