Postup přípravy receptu Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky:
Sušené houby vložíme do šálku vlažné vody a necháme je nabobtnat. Kuře rozpůlíme, důkladně je pod proudem vody opláchneme, osušíme a odstraníme z něho kůži. Křidélka a krk odkrojíme. Kmín rozdrtíme v mlýnku, česnek oloupeme a utřeme se solí.
Mletý kmín, česnek, papriku, polovinu rajčatového protlaku a pět lžiček rozšlehaného sýra rozetřeme na hustou pastu, jíž potřeme hřbet kuřete. Oloupanou cibuli spolu s kapií rozkrájíme na drobné kostičky. Vepřový bůček, z něhož odkrojíme kůži, rozkrájíme na velmi malé kousky. Cibuli a bůček na mírném ohni v pánvi dozlatova osmahneme. Přidáme kapii, zbylou část sýra a houby (spolu s vodou, v níž byly namočeny). Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně. Na dno kastrolu se silným dnem rozložíme kysané zelí, jež jsme předem trochu vymačkali. Na zelí rozložíme obsah pánve a nahoru položíme hřbetem vzhůru kuře. Hřbet obložíme plátky slaniny. Uzavřeme dobře přiléhají poklicí, vložíme do předehřáté trouby a udusíme doměkka. Před koncem dušení sejmeme pokličku. Hotový pokrm podáváme na předehřáté míse tak, že na dno mísy položíme zelí, na ně porce kuřete obložené plátky slaniny.