Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.02. 2025
Dnes má svátek Jarmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky

fotka Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky:

15 g sušených hub  | 1 větší kuře  | 2 lžičky kmínu  | 1 lžička soli  | 2 stroužky česneku  | 1 lžička sladké papriky  | 1 tuba rajčatového protlaku  | 2 krémové sýry žervé, rozmíchané mlékem na hustotu polotekuté smetany  | 250 g cibule  | 1 kapie čerstvá nebo mražená  | 150 g libovějšího bůčku  | 800 g kysaného zelí  | 150 g uzené slaniny nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy receptu Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky:

Sušené houby vložíme do šálku vlažné vody a necháme je nabobtnat. Kuře rozpůlíme, důkladně je pod proudem vody opláchneme, osušíme a odstraníme z něho kůži. Křidélka a krk odkrojíme. Kmín rozdrtíme v mlýnku, česnek oloupeme a utřeme se solí.
Mletý kmín, česnek, papriku, polovinu rajčatového protlaku a pět lžiček rozšlehaného sýra rozetřeme na hustou pastu, jíž potřeme hřbet kuřete. Oloupanou cibuli spolu s kapií rozkrájíme na drobné kostičky. Vepřový bůček, z něhož odkrojíme kůži, rozkrájíme na velmi malé kousky. Cibuli a bůček na mírném ohni v pánvi dozlatova osmahneme. Přidáme kapii, zbylou část sýra a houby (spolu s vodou, v níž byly namočeny). Vše dobře promícháme a stáhneme z ohně. Na dno kastrolu se silným dnem rozložíme kysané zelí, jež jsme předem trochu vymačkali. Na zelí rozložíme obsah pánve a nahoru položíme hřbetem vzhůru kuře. Hřbet obložíme plátky slaniny. Uzavřeme dobře přiléhají poklicí, vložíme do předehřáté trouby a udusíme doměkka. Před koncem dušení sejmeme pokličku. Hotový pokrm podáváme na předehřáté míse tak, že na dno mísy položíme zelí, na ně porce kuřete obložené plátky slaniny.


Fotky receptu Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými hříbky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře dušené na kyselém zelí se sušenými
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles