Postup přípravy receptu Kuře dušené se zeleninou - Iridori:
Všechnu zeleninu nakrájíme na malé kousky. Máme-li lopuch a lotos čerstvý, pokapeme je, před tím, než je nakrájíme, asi 2 lžičkami octa a necháme asi 10 minut odležet. Použijeme-li konzervovaný, pouze slijeme nálev. Na stejně felké kousky pokrájíme také konjaku a houby. Kuřecí maso nakrájíme také na malé kousky, zalijeme mirinem a sójovou omáčkou a dusíme asi 3 minuty, až se omáčka vsákne. Pak rozehřejeme olej, vložíme kousky zeleniny a asi 3 minuty smažíme, až se kolem kousků vytvoří krusta. Přilijeme dva hrnečky vody, přidáme kuře včetně omáčky, přidáme připravenou omáčku pro pokrm, uvedeme k varu, pak zmírníme a přiklopené dusíme, až se veškerá tekutina vsákne do masa a zaleniny. V případě, že je zelenina ještě tvrdá, můžeme ještě trochu podlít vodou, ale jen málo, abychom neztratili kýženou chuť.