1 kuře
| podle chuti sůl
| pepř
| česnek
| 3 lžíce olivového oleje
| 1/2 svazku šalvěje
| 1/4 l bílého vína
| 3 bobkové listy
| 150 ml sklenice oliv
| 2 feferonky
Postup přípravy receptu Kuře itala:
Kuře opláchneme, pečlivě osušíme kuchyňským papírem a rozdělíme na 8 kousků. Potřeme je silně solí a pepřem. Oloupaný česnek buď prolisujeme nebo nadrobno nasekáme.
Ve velkém hrnci opečeme na oleji kousky kuřete ze všech stran až dozlatova. Přidáme česnek, čerstvou šalvěj a bobkový list. Podlijeme vínem a pod poklicí zhruba 45 minut dusíme. Rajská jablíčka křížem nařízneme, vroucí vodou spaříme, oloupeme a vyřízneme nasazení stopky. Dužinu rajčat nakrájíme na menší kousky. V polovině dušení přidáme ke kuřeti rajská jablíčka a dobře okapané olivy. Pokrm můžeme dochutit solí a pepřem. Zdobíme kousky pálivých papriček.
PŘÍLOHA: bílý chléb
Fotky receptu Kuře itala:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!