Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 14.09. 2025
Dnes má svátek Radka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuře Kalimero

fotka Kuře Kalimero
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuře Kalimero:

1 kuře  | 1 jablko tvrdé /větší/  | 200 g másla  | 100 g angl. slaniny /plátky/  |  sůl  |  hořčice bílá  | trocha rozmarýnu  |  pepř  |  česnek  |  tymián  |  sušený celerový list  |  majoránka  |  paprika červená

Postup přípravy receptu Kuře Kalimero:

Troubu předeřejeme na 180°C. Kuře naporcujeme, abychom měli všechnu kůži nakonci křupavou a zlatou. Rozložíme do pekáče, osolíme a okořeníme dle chuti.

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky, které prokládáme mezi kuřecí čtvrtky. Neloupeme. Máslo nakrájíme na plátky a těmi poklademe kompletně celý obsah pekáče.

Podlijeme vodou do výše 1 cm, dobře zakryjeme a při teplotě 180 °C pečeme 1 hodinu 15 minut.

Pekáč vyndáme, teplotu trouby zvýšíme na 220°C, sundáme zakrytí, maso polijeme výpekem, obložíme anglickou slaninou a již bez zakrývání dopékáme dokřupava.

Ideální přílohou je kari rýže.


Fotky receptu Kuře Kalimero:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuře Kalimero
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !