Postup přípravy receptu Kuře Kung Pao:
4 kuřecí řízky, 1 malá sojová omáčka, solamyl,
nakrájíme na nudličky, naložíme do vajec a solamylu (solamylu dáme hodně až 1/2 krabičky), ihned poté maso kousek po kousku smažíme zcela ponořené v rozpáleném oleji - já smažím ve friťáku - bez koše. Na pánvi na troše oleje osmahneme arašídy, žampióny a zeleninu. K tomu přidáme již osmažené maso a zalijeme zálivkou (do půllitru nalijeme celou sojovku, trochu worcesteru, dolijeme vodou nebo bílým vínem a osladíme dle chuti - 10 až 12 polévkových lžic cukru. Celé to asi 3 minuty dohromady povaříme a nakonec zaprášíme solamylem, aby nám to udělalo hustší omáčku.
Tip: Maso si můžeme osmažit i den dopředu. Příloha: Rýže, hranolky, my děláme s bramboráčky. Je to vynikající recept, u nás už jinak čínu neděláme.