Postup přípravy receptu Kuře na bramborákové směsi:
Brambory nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s majoránkou, česnekem, troškou soli, špetkou kmínu, pepře a 2 vejci.
V druhé míse nakropíme na kousky pokrájené housky mlékem.
Na pánev dáme sádlo a na kostky pokrájenou uzenou slaninu, promícháme a zpěníme na ní cibulku. Navlhčené housky promícháme se 2 vejci, přidáme vegetu a přidáme osmaženou slaninu s cibulí. Potom smícháme bramborákovou směs a směs z housek dohromady. Pekáč vymažeme sádlem a vlijeme na něj připravenou směs. Kuře rozpůlíme, osolíme a vložíme do směsi na pekáč kůží dolů a trošku ho do ní vtlačíme. Přikryjeme a pečeme. Když je maso téměř měkké, obrátíme kuře kůží nahoru a dopečeme do křupava.