Použité suroviny receptu Kuře na bylinkách a víně:
1 kuře
| 40 g slanina
| 6 stroužků česnek
| 1 lžička sušený rozmarýn
| 1 lžička sušená šalvěj
| dle chuti: zelená petrželka
| dle chuti: sůl a pepř
| 150 ml bílé víno
| dle potřeby: zeleninový vývar
Postup přípravy receptu Kuře na bylinkách a víně:
Kuře nasekejte na porce, můžete je částečně i vykostit. Porce osolte, opepřete a posypte podrcenými bylinkami. V pekáčku zpěňte jemně nakrájenou slaninu, přidejte maso a krátce lehce osmahněte. Do pekáčku přidejte na osminky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, podlijte vínem, vložte do vyhřáté trouby a zvolna pečte doměkka. Před koncem pečení přidejte jemně nasekanou petrželku. Během pečení podle potřeby podlévejte vývarem. Podávejte s různě upravenými bramborami nebo rýží.
Fotky receptu Kuře na bylinkách a víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!