1 ks kuře bez drůbků
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 stonky estragonu
| 40 g másla
| 2 lžíce na kostičky nakrájené šalotky
| 125 ml bílého vína
| 250 ml drůbežího vývaru
| 4 lžíce zakysané smetany
| 2 ks žloutky
| 1lžíce plnotučné hořčice
Postup přípravy receptu Kuře na estragonu :
Do kuřete vetřeme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme 1 stonek estragonu. Kuře po všech stranách dozlatova opečeme na rozehřátém másle. Přidáme zbývající estragon a krátce opečeme. Přilijeme víno a vývar. Přikryjeme a při střední teplotě pečeme 45 minut. Kuře vyjmeme a uchováme horké. Rozmícháme zakysanou smetanu, žloutky a hořčici. Přimícháme do šťávy, prohřejeme, ale nevaříme.
Fotky receptu Kuře na estragonu :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!