Použité suroviny receptu Kuře na estragonu s pikantním sýrem :
8 kuřecích prsíček bez kůže
| 20 g čerstvého estragonu
| 300 g čerstvého měkkého pikantního sýra (např. ovčího, kozího)
| 5 pevných, zralých rajčat
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| černý pepř, čerstvě mletý
Postup přípravy receptu Kuře na estragonu s pikantním sýrem :
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Do každého kousku kuřete udělejte ostrým nožem dlouhý podélný zářez. Maso podél něj rozevřete a naklaďte v jedné vrstvě do lehce vymaštěného pekáčku nebo zapékací mísy.
2. Osm lístků estragonu nechte na ozdobu, zbytek jemně posekejte a spolu s pepřem vešlehejte do kozího sýra. Směs pak lžičkou naneste do zářezů v mase. Rajčata nakrájejte na plátky a na každý kousek kuřete položte dva; přidejte lístek estragonu a zakápněte olejem.
3. Osolte, opepřete a vložte na pětadvacet až třicet minut do trouby. Kuře má být propečené, ale ještě vláčné; pokud je budete podávat studené, odlijte z pekáče šťávu.
Fotky receptu Kuře na estragonu s pikantním sýrem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!