Postup přípravy receptu Kuře na houbách se sezamovou polevou:
Pečící troubu předehřejeme na 200 °C. Do pekáče vložíme 1 nadrobno nakrájenou větší cibuli a 100 g čerstvých, oloupaných a nahrubo nakrájených žampionů. Kuře omyjeme, osolíme (ve 2 dcl studené vody rozpustíme 1 lžičku soli a kuře tímto roztokem polijeme) a navlhčenýma rukama rovnoměrně potřeme směsí koření „Kuře gril“ (cca 2 lžičky). Vložíme do pekáče na žampiony a cibuli a podlijeme vodou (max. 0,5 l). Dusíme pod pokličkou než změkne (asi 3/4 hodiny dle velikosti kuřete).
Mezitím si připravíme polevu. Na 2 lžících rozpuštěného másla lehce opražíme 1 vrchovatou lžíci strouhanky. Odstavíme z ohně a vmícháme 1 lžíci sezamových semínek, 1/2 lžičky soli a cca 1/3 lžičky pepře.
Celé kuře přendáme na podnos a naporcujeme tak, abychom po dopečení mohli jednotlivé porce bez další úpravy ihned podávat. Zbytek z kuřete (většinou žebra) obereme a vložíme do pekáče s výpekem. Kousky kuřete poklademe zpět do pekáče (kůží navrch), potřeme připravenou sezamovou polevou (pokud nám mezitím ztuhla – na ohni rozpustíme). Teplotu v troubě zvýšíme na 250 °C a polevu na kuřeti (v odkrytém pekáči) zapečeme (cca 15 minut).
Podáváme nejlépe s bramborovými šťouchánky, obložené zeleninovou přílohou a dle chuti i s ovocným kompotem.