Postup přípravy receptu Kuře na kari po indicku:
Kuře naporcujeme, porce osolíme a ze všech stran je na rozpuštěném másle opečeme dozlatova. Vyjmeme a do zbylého tuku dáme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme oloupaná, semen zbavená a nakrájená rajčata, několik minut vše podusíme a přidáme jogurt. Zmírníme oheň, dobře promícháme a přidáme maso. V šálku vývaru rozmícháme šalvěj, skořici, kari, nové koření a tím maso zalejeme. Přidáme hřebíček a pepř, přikryjeme a zvolna dusíme. Maso občas obracíme a je-li třeba, podléváme dalším vývarem. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na čtvrtky a v polovině dušení je přidáme k masu. Dusíme společně a 10 minut před dohotovením ochutíme ještě špetkou muškátového oříšku.