Postup přípravy receptu Kuře na kari s jablky a rozinkovou rýží:
Kuřecí stehenní řízky nebo prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme vegetou.
Maso pak zprudka na oleji orestujeme.
Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, očištěná a jádřinců zbavená jablka nakrájená na plátky a ještě chvíli restujeme.
Směs posypeme kari kořením, promícháme, podlijeme teplou vodou a necháme několik minut podusit. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme vegetou a směs ještě chvíli provaříme.
Rýži spaříme teplou vodou, několikrát ji propláchneme vodou studenou.
Dáme ji vařit do přiměřeného množství mírně osolené vody, přidáme propláchnuté rozinky.
Rýži s rozinkami vaříme doměkka.
Pokud používáme rýži ve varných sáčcích, rozinky dáme vařit do vody spolu se sáčky. Uvařené rozinky zcedíme a promícháme s rýží.