Postup přípravy receptu Kuře na koňaku se zakysaným krémem:
Maso osolíme, opepříme, vložíme do nekovové mísy a pokapeme částí citrónové šťávy. Necháme tak půl dne odležet (přiznávám, že na to jsem čas neměla a šlo to i bez toho). Na pánvi rozehřejeme máslo, zalijeme citrónovou šťávou, vložíme maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Pak zalijeme vínem, přisypeme rozinky, přidáme tymián a bobkový list, přiklopíme a dusíme asi hodinu. V případě potřeby dolijeme trochu vína nebo vody, aby se to nepřichytilo. Rozmícháme zakysanou smetanu s koňakem a k hotovým stehýnkám (řízkům) přimícháme. Ještě společně chvíli povaříme a můžeme podávat. Na talíři ozdobíme čerstvým tymiánem.
Jako příloha se hodí rýže.