Postup přípravy receptu Kuře na koření:
Koření rozdrtíme nebo rozemeleme, česnek rozetřeme. Kuře omyjeme a osušíme, stáhneme z něho kůži a nakrájíme maso na 10 až 12 kousků. Cibule nakrájíme na středně silné plátky. Rozpálíme polovinu tuku, vložíme do něho kousky kuřete, okořeníme kurkumou a zázvorem a opékáme je za stálého míchání na mírném žáru, dokud se neoddělí tuk. Maso necháme zhnědnout, ale dáme pozor, abychom nespálili koření. Opečené kuře posypeme cibulí, česnekem, kardamomem, skořicí, hřebíčkem a muškátem. Přidáme kayenský a černý pepř, rozlámaný bobkový list, hořčičné semeno a osolíme. Zalijeme zbývajícím tukem a přikryjeme nádobu pokličkou. Zvýšíme teplotu a jakmile pokrm začne bublat, zatřeseme nádobou. Znovu ji vložíme na plamen a celý postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nádobu vložíme na 45 minut do mírně vyhřáté trouby.