Postup přípravy receptu Kuře na pivu s chlupatými knedlíky:
Postup:
Do pekáče vložíme na hrubší kostky nakrájenou cibuli. Přidáme kuře, které nejprve osolíme, zevnitř okmínujeme a naplníme kysaným zelím ze dvou sáčků. Do pekáče ještě nalijeme pivo a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 1 hodinu za občasného podlévání kuřete pivem a vysmaženou šťávou. Když je kuře zlaťoučké, vyhrneme z kuřete zelí. Kuře vyndáme a zelí promícháme s vypečenou šťávou.
Chlupaté knedlíky: Syrové brambory nastrouháme a smícháme s rohlíky, které jsme nakrájeli na drobné kostičky jako do houskových knedlíků. Ze vzniklé hmoty vytvoříme menší koule, které vkládáme do vařící osolené vody. Vaříme je do té doby, než vyplavou na povrch, což je asi 5-10 minut.