Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na provensálských bylinkách:
1 kuře
| dle potřeby: tuk
| 1 cibule, petržel, mrkev a celer
| 2 malé konzervy rajského protlaku
| dle chuti: kečup
| dle chuti: kuličky jalovce, bobkový list, celý pepř, nové koření, větší množství česneku a směs provensálských bylinek
Postup přípravy receptu Kuře na provensálských bylinkách:
Pekáček vymažeme tukem, na dno položíme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev a celer. Celeru dáváme hodně, petržele a mrkve poměrně málo. Na zeleninu položíme osolené a opepřené porce kuřete. Kuře přelijeme dvěma malými rajskými protlaky, přidáme též kečup, 6-8 kuliček jalovce, dva bobkové listy, trochu kuliček pepře a nového koření. Dále přidáme větší množství rozmačkaného česneku, směs provensálských bylinek (Kotányi) a trochu podlijeme vodou. Chvíli přikryté dusíme a pak pečeme pomalu na 160 °C do měkka. Podáváme s rýží či hranolky.
Fotky receptu Kuře na provensálských bylinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!