Použité suroviny receptu Kuře na rajčatech a paprice:
1/2 lžičky tymián
| 2 ks zelená paprika
| 1 stroužek česnek
| 150 g žampiony
| 4 lžíce olej
| 1/2 lžičky mletý černý pepř
| 3 ks cibule
| 900 g celé kuře
| 1/2 kg rajče
| podle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Kuře na rajčatech a paprice:
Kuře rozporcujeme na 8 dílů, které omyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, stáhneme z nich slupku a rozkrájíme na malé kousky.
V pánvi rozpálíme olej, na kterém části kuřete zprudka opečeme dozlatova. Kuřecí části často obracíme. Cibuli a česnek přidáme k masu a společně opékáme 2 minuty. Poté přidáme rajčata a koření. Přikryjeme poklicí a necháme dusit.
Paprikové lusky rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme semena a papriky nakrájíme na kostky. Houby očistíme a rozpůlíme. Obojí přidáme do hrnce ke kuřeti na 10 minut před koncem dušení.
Před podáváním kuře podle potřeby dochutíme.
Fotky receptu Kuře na rajčatech a paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!