Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře na tymiánu, bazalce, rozmarýnu a šalvěji:
1 kuře (cca 1,2 kg)
| 1 svazek tymiánu
| sůl
| pepř
| 5 lžic Ramy Culinesse
| 2 citrony
| 1 cibule
| 125 ml bílého vína
| 2 snítky rozmarýnu
| 1 svazek bazalky
| 1 svazek šalvěje
Postup přípravy receptu Kuře na tymiánu, bazalce, rozmarýnu a šalvěji:
Kuře rozdělíme zhruba na 8 kousků, omyjeme a osušíme je. Tymián omyjeme, necháme okapat a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu vsuneme pod kůži kuřecích porcí a ty pak obalíme v soli a pepři. Rozehřejeme Ramu Culinesse a kousky kuřete na ní dozlatova opečeme. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme, rozpůlíme a krájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Plátky citronu a cibuli přidáme k masu a orestujeme je. Kuře podlijeme vínem a přiklopené pokličkou dusíme zhruba 30 minut. Zbylé bylinky omyjeme, necháme okapat a pak je nasekáme. Nakonec jimi posypeme jednotlivé porce kuřete. Můžeme je také ještě ozdobit celými snítkami bylinek.
Fotky receptu Kuře na tymiánu, bazalce, rozmarýnu a šalvěji:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!