Vložil: | Rencatko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře Nasi goreng:
40 g banánových listů
| 1 lžička čili pasty
| 1 cibule
| 2 ks feferonek
| 400 g kalamárů
| 2 snítky koriandru
| 2 snítky petrželky
| 200 g kuřecích prs
| 1 limeta
| 4 limetové listy
| 4 lžíce olivového oleje
| 4 lžíce Ketjap Manis (indonéská nasládlá omáčka)
| 1 pór
| 400 g jasmínové rýže
| 4 tygří krevety
| 50 ml ústřicové omáčky
| 20 g čerstvého zázvoru
| 50 g čínského zelí
| 1 stroužek česneku
| 1 vejce
Postup přípravy receptu Kuře Nasi goreng:
Zeleninu nakrájíme nadrobno. Ve woku nebo v pánvi rozpálíme olej a orestujeme v něm kalamáry a krevety, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor.
Dále přidáme uvařenou jasmínovou rýži a opět prohřejeme. Směs v pánvi přesuneme na jednu stranu a na vzniklé ploše z rozšlehaného vejce usmažíme omeletu, kterou jsme roztrhali a promíchali s rýží. Přimícháme zeleninu a ochutíme ústřicovou omáčkou. Podáváme na banánových listech dochucených čili pastou.
Fotky receptu Kuře Nasi goreng:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!