Postup přípravy receptu Kuře pečené s nádivkou:
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na širší kroužky, protáhneme vroucí vodou, opláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Oloupanou cibuli nasekáme, opečeme na másle a necháme vychladnout. Housky nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, vychladlou cibuli, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek a promícháme. Omyté a osušené kuře osolíme a opepříme. Do nádivky vmícháme pórek a důkladně promícháme.
Připravené kuře naplníme nádivkou, zašijeme, potřeme medem, vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vína. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C za občasného podlévání vínem asi 1 1/2 hodiny. Necháme chvíli odpočinout. Odstraníme provázek a naporcujeme. Posypeme sekanou petrželkou, Podáváme s hlávkovým salátem a brambory.