Postup přípravy receptu Kuře pečené v solném plášti:
Kuře opláchneme a osušíme. Do povrchu i dutiny vetřeme pepř. Vše najemno nasekáme (bylinky, česnek). Kůži na přístupných místech uvolníme od masa a pod ní zatlačíme bylinkovou směs. Troubu předehřejeme na 180°C. Mořskou sůl nasypeme do mísy a smícháme ji s bílky, až vznikne soudržná tvarovatelná hmota. Jednu třetinu hmoty rozprostřeme v síle 1 cm na dno hlubokého pekáče. Přiložíme kuře a pečlivě ho přikryjeme vrstvou zbývající hmoty. Kuře musí být zcela zakryté. Pekáč zasuneme na spodní lištu trouby a kuře pečeme přesně dvě hodiny.
Kuře podáváme v solném krunýři, ozdobené čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Kuře pečené v solném plášti:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!