Postup přípravy receptu Kuře plněné pohankovou nádivkou :
Kuře zevnitř i zvenku omyjeme a osušíme a pak osolíme, opepříme a připravíme si nádivku. Nadrobno pokrájenou cibuli a slaninu podusíme na másle, přidáme očištěné nakrájené houby, vnitřnosti a opět trochu podusíme. Šťávu z hub slijeme a odložíme na omáčku. Pohanku, která byla předem namočená ve 100 ml vody, přihřejeme, až zhoustne. Pohanku smícháme s vnitřnostmi, petrželkou, rohlíkem namočeným v mléce a osolíme.
Směsí naplníme kuře a otvor uzavřeme (zašijeme). Kuře vložíme na pekáč a potřeme rozehřátým máslem. Pečeme v předehřáté troubě asi 60 až 90 minut při teplotě 200 °C. Po 20 minutách přidáme víno, šťávu z hub, popřípadě zbytek nádivky. Nakonec vmícháme smetanu.