Postup přípravy receptu Kuře po dánsku:
Kuře rozpůlíme a dovnitř půlek vetřeme sůl s pepřem případně další koření podle chuti. Dutiny obou půlek vyplníme nadrobno nakrájenou cibulí, karotkou a celerem. Povrch opět posolíme a okořeníme a pokapeme rozpuštěným máslem. Na pekáč dáme půlky kuřete prsíčky dolů a maso polijeme vývarem. Pečeme asi půl hodiny volně, pak obrátíme, co nejvíce zvýšíme teplotu a pečeme, až je kuře měkké. Občas je přeléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vývarem. Mezitím si uvaříme asi 1/4 slepičího bujónu z kostky, přidádme do něj smetanu a společně povaříme. Za stálého míchání přidáváme mouku rozmíchanou v troše studené vody na hladkou kašičku a přikapáváme olej, až vznikne hladká omáčka. Tu pak vaříme asi půl hodiny, až je dostatečně hustá. Podle chuti ji dokořeníme, přisolíme a přeléváme ji přes půlky kuřete na míse, v níž maso podáváme. Jako přílohu podáváme opékané brambory nebo dušenou rýži.