Postup přípravy receptu Kuře s arašídovou omáčkou:
Arašídové máslo a vodu dejte do velkého hrnce a pomalu zahřejte. Přitom musíte dobře míchat metlou na sníh a možná přidat ještě troch uvody, aby vznikla hladká, krémová omáčka. Potom sejměte hrnec ze sporáku. Kuřecí maso opláchněte studenou vodou, osušte, položte na prkénko a z obou stran osolte a opepřete. Pak je ostrým nožem nakrájejte na malé kousky. V pánvi rozehřejte olej a obracečkou vyjměte a vložte do velkého hrnce s arašídovou omáčkou. Pak připravte zeleninu. Umyjte mrkev, oloupejte ji škrabkou a nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli oloupejte, rozkrojte a nakrájejte na tenké plátky. Teď osmahněte jednotlivé druhy zeleniny jeden po druhém v pánv s olejem, kde se předtím opékala maso. Hotovou zeleninu vyjměte obracečkou a přidejte ji do velkého hrnce k masu a arašídové omáčce: nejdřív opékejte asi 7 minut kolečka mrkve, pak plátky cibule dozlatova a nakonec plátky rajčat, která potřebují jen 2 minuty. Během úpravy je trochu osolte a opepřete. Velký hrnec postavte zpátky na sporák a nechte všechno společně mírně dusit asi 15-20 minut. Tu a tam směs zamíchejte, aby se nic nepřipálilo. Kdyby omáčka příliš zhoustla, přidejte ještě trochu vody a dochuťte.
Podává se k tomu vařená rýže.