Kuře očistíme a rozdělíme na jednotlivé porce. Maso posypeme provensálským kořením, mírně osolíme a opepříme. Zakapeme ho olivovým olejem a necháme v chladu uležet.
Připravíme si celerový salát. Po dokončení ho necháme v míse chvíli uležet a upečeme si maso.
Nahřejeme si pekáček (kastrolek se silným dnem) a vložíme do něj porce připraveného kuřete. Kuře necháme chvíli opékat, pak ho otočíme a přikryjeme poklicí. Pečeme zvolna asi 20 - 30 minut, pak otočíme a dopečeme doměkka.
Kuřecí porce podáváme s vychlazeným a uleželým celerovým salátem, který mírně přelijeme vypečenou šťávou.
Fotky receptu Kuře s celerovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!