Použité suroviny receptu Kuře s cibulí na slanině:
60 g cibule
| 1 menší kuře
| 80 g slaniny
| 10 g másla
| 10 g hladké mouky
| dle chuti: celý pepř, nové koření a sůl
Postup přípravy receptu Kuře s cibulí na slanině:
Kuře opláchneme ve studené vodě a osušíme čistou utěrkou. Špičkou nože prořízneme v mase na několika místech malý otvor, do něho pomocí nože vsuneme proužek slaniny. Zbytek slaniny rozpustíme, přidáme rozkrájenou cibuli a osmažíme do růžova. Na cibulový základ vložíme připravené kuře, podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků a vložíme do předehřáté trouby. Občas maso přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podlijeme. Máslo rozpustíme v malém kastrolku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme růžovou jíšku.
Měkké kuře vyjmeme a po zchladnutí rozkrájíme na porce. Do šťávy přidáme jíšku, zředíme a dobře povaříme. Potom přecedíme, přelijeme přes porce kuřete a necháme prohřát. Podáváme s vařenými bramborami. Vhodně doplníme brusinkovým kompotem.
Fotky receptu Kuře s cibulí na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!