Postup přípravy receptu Kuře s houbami v ostré rajské omáčce:
Z kuřecích stehen odstraníme kůži, cibuli oloupeme a na hrubo nasekáme, česnek utřeme, z paprik odstraníme jádra a nakrájíme je na tenké proužky. Houby opláchneme a napůlíme. Salám nakrájíme na proužky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a kousky kuřete na něm opékáme po každé straně 6-7 minut. Pak kuře vyjmeme a odložíme na talíř. Za stálého míchání v kastrolu asi 5-10 minut dusíme cibuli, papriku a houby. Pak přidáme rajský protlak, cayenský pepř, salám a kuře a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pod pokličkou necháme dusit na mírném ohni 20 minut. Přidáme malé těstoviny nebo rýži a vývar a pod pokličkou zvolna dusíme 15-20 minut(pokud jsme přidali rýži, tak se čas blíží k těm 20 minutám). Občas zamícháme. Když těstoviny nebo rýže změknou a kuře je hotové i uvnitř, posypeme petrželkou. Podáváme s pečivem.