Postup přípravy receptu Kuře s jablky a medem:
Kuře naporcujeme, omyjeme a každý kousek nařízneme ke kosti. Jablka rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Cibule nakrájíme na silná kolečka (půlkolečka). Připravíme marinádu z citrónové štávy, medu a kari. Lehce posolené kousky kuřete pečlivě namáčíme do marinády a dáváme do mísy, do které nakonec přidáme jablka i cibuli. Vše dobře promísíme (nejlépe rukama), upěchujeme a přes noc uložíme do ledničky. Druhý den stačí kuřete přendat na pekář přidat máslo či margarín a pomalu péct (cca 180 °C, ke konci teplotu zvýšit, aby se udělala kůrčička). Podáváme s rýží (např. pečenou s kari) nebo pečenými brambory (event. kroketami).
Tip: na večírku přijdou vhod i stejným způsobem udělaná křidýlka s čerstvou bagetou.