Postup přípravy receptu Kuře s jablky a mrkví :
Začínáme s přípravou mrkve. Po očištění a omytí ji nakrájíme na kousky, orestujeme na 2 lžících olivového oleje, přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Osolíme a mírně poprášíme skořicí. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou mátu. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Kuře rozdělíme na osm kousků, osolíme a opečeme na olivovém oleji (můžeme na stejné pánvi, kde jsme připravovali mrkev). Maso lehce opečené po všech stranách předáme do zapékací misky nebo pekáčku a opepříme čerstvě mletým pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, nasypeme na kuře. Jablka oloupeme (lepší jsou kyselá), rozdělíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a přidáme k masu. Vše zalijeme bílým vínem, přiklopíme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinku, až je kuře měkké. Podlévat se nemusí, jen ke konci je třeba odkrýt pokličku a nechat zezlátnout.
Kuře s kousky pečených jablek obložíme připravenou (studenou) mrkví, přílohu si vybereme podle chuti.