Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuře s jogurtovou omáčkou:
4 celé kuřecí nohy, stáhnuté z kůže
| 1 hrnek nízkotučného jogurtu
| 2 polévkové lžíce natrhané petrželky
| 1 polévková lžíce koření kari
| 2 stroužky česneku, prolisovaného
| 1 čajová lžička zázvoru
| 1 čajová lžička papriky
| 2-3 čajové lžičky citrónové šťávy
| 1/2 čajové lžičky soli
| 2 polévkové lžíce margarínu nebo másla
Postup přípravy receptu Kuře s jogurtovou omáčkou:
Kuře opláchneme a osušíme. Lehce ho naklepeme a dáme ho do většího plastikového sáčku (ten dáme do mělké mísy). V menší míse smícháme jogurt, petržel, kari, česnek, zázvor, papriku, citrónovou šťávu a sůl. Jogurt vlijeme do tašky s kuřecím masem a mírně zatřeseme, aby se marináda dostala všude. Dáme do ledničky na 2-24 hodin, příležitostně otočíme.
Ve velkém kastrolu při střední teplotě roztopíme máslo nebo margarín. Přidáme kuřecí maso i s jogurtovou směsí. Přivedeme k varu a zredukujeme teplo. Přikryjeme a zvolna vaříme 45-50 minut (až je kuřecí maso hotové). Poté přeneseme na talíř. Jogurtovou omáčku vaříme ještě dalších 5 minut, dokud mírně nezhoustne a kuřecí kousky jí přelijeme.
Fotky receptu Kuře s jogurtovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!