4 kuřecí řízky
| sůl, pepř
| 100 g máslo
| 1 šalotka - nadrobno nakrájená
| 400 g žampionů - nakrájených na plátky
| 45 ml (3 lžíce) suchého bílého vermutu
| 250 ml smetany
| 20 lístků meduňky - nakrájené na drobno
Postup přípravy receptu Kuře s meduňkou:
Řízky nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme. Polovinu másla rozpustíme v pánvi, přidáme kuře a za stálého míchání smažíme, dokud nezměknou (asi 5 minut). Maso vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozpustíme ve šťávě z masa, přidáme šalotku a žampiony a smažíme za stálého míchání 5-10 minut. Přidáme vermut,smetanu a meduňku. Kuře dáme do omáčky a pomalu ohříváme-nevaříme. Omáčku dochutíme. Jako příloha se hodí špagety nebo tagliatelle.
Fotky receptu Kuře s meduňkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!