Použité suroviny receptu Kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
4 ks kuřecích prsou bez kůže
| 4 plátky toastového chleba
| 40 g parmezánu
| 2 lžíce petrželky
| 2 vejce
| dle potřeby: máslo na potření
| dle potřeby: strouhanka
| na majonézu:
| 100 g majonézy
| 100 g krémového sýra
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: bazalka k ozdobení
Postup přípravy receptu Kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
Maso nakrájejte na kousky. V mělké misce smíchejte nastrouhaný toastový chléb, parmezán, zelenou petrželku, sůl a pepř. Kousky kuřete namočte ve vejcích a obalte v ochucené strouhance. Rozložte je v jedné vrstvě na plech. Troubu předehřejte na 180 °C. Obalené kousky masa pokapejte rozpuštěným máslem a dejte na 25 minut péct. V misce dobře promíchejte majonézu se sýrem, přidejte prolisovaný česnek, sůl a pepř. Ještě jednou promíchejte a nakonec česnekovou majonézu ozdobte bazalkou.
Fotky receptu Kuře s parmezánem a česnekovou majonézou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!