Použité suroviny receptu Kuře s provensálským kořením:
4 kuřecí stehna
| dle chuti: provensálské koření
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: máslo a voda
Postup přípravy receptu Kuře s provensálským kořením:
Kuřecí stehna důkladně omyjeme a položíme vedle sebe do pekáčku. Vydatně posolíme z obou stran (kuřecí maso potřebuje k dobré chuti dostatek soli)a vrchní stranu stehen souvisle zaprášíme provensálským kořením a na každé stehýnko dáme kousek másla (maso je pak křehčí a chutnější a navíc máslo postupně zkaramelizuje a vytvoří pěknou hnědou sťávu). Podleji trochou studené vody a dáme péci (220 °C), každých 20 min. až půl hodiny kuře vyndáme, polejejem opatrně stehna (abych si nespláchla koření, než se zapeče)šťávou a trochu podlijeme. Všechny přípečky na stranách pekáče vždy oškrábejte zpátky do šťávy. Po cca hodině pečení stáhnu trochu teplotu a dopékáme ještě asi 20 min.
Fotky receptu Kuře s provensálským kořením:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!