Použité suroviny receptu Kuře s ředkvičkovou omáčkou:
1 kuře
| sůl
| 40 g másla
| 2 velké lžíce hl. mouky
| 2 svazky ředkviček
| 1/2 l kysané smetany
| cukr
| petrželka
Postup přípravy receptu Kuře s ředkvičkovou omáčkou:
Kuře dáme vařit do tlakového hrnce s malým množstvím vody a soli. Asi po 20 min. vypustíme páru nebo hrnec ochladíme a otevřeme. Na másle krátce osmažíme nastrouhané ředkvičky. Hned je zasypeme moukou, upražíme světlou jíšku, kterou zaléváme prochladlým vývarem z kuřete. Dobře ji povaříme a pak ji doplníme rozšlehanou smetanou, solí a popřípadě cukrem. Doplníme ji nadrobno nakrájenou petrželkou. Kuře vykostíme, nakrájíme na větší kousky a vložíme do omáčky prohřát.
Fotky receptu Kuře s ředkvičkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!